78144

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek --- 9. 8. 2004
Re: Sirup s vyím obsahem fruktózy

Jak se to má správně psát? Sirup, syrup nebo syrob?

Odhaduji, že pokud to bude použitelné i pro slazení lidských potravin, bude
to pravděpodobně v Eu zdaněno tak, aby to cenově nekonkurovalo cukru. Napadá
mně opačná možnost. Co takhle prosadit denaturaci cukru nějakou přísadou,
která způsobí jeho nepoživatelnost lidmi, ale zároveň neškodí včelám. Pokud
nějaká taková látka existuje. Pak by tento cukr byl mimo ochranu cukrové
lobby Eu a jeho cena by se mohla blížit světové ceně cukru, která by měla
být okolo nebo těsně pod 10 Kč za kg.

R Polášek

----- Original Message -----
From: "Vladimír Ptáček" <ptacek/=/sci.muni.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, August 09, 2004 3:14 PM
Subject: Sirup s vyím obsahem fruktózy


> Přátelé,
> před časem probíhaly diskuse o možnosti využití syrupu s vyšším obsahem
> fruktózy k podzimnímu krmení včelstev. Ví někdo o distributorovi, případně
> ceně?
> Vše dobré,
> Vladimír Ptáček

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6787


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Pavel Prchal --- 9. 8. 2004
Re: Sirup s vyím obsahem fruktózy

Zdravim,

tohle mi pripadne ale jako hodne veliky nesmysl, odpustte vsichni.
Co kdyz plasty s tim "specialnim" cukrem vytocis .....

Syrob rikame u nas latce, ktera vznika ve skrobarne ci lihovaru. Vezme
se skrob, prida se kyselina a pak se to nak stepi a janevim co jeste, az
vznikne huste pruhledne lepido, vcelku bez chuti a zapachu. Pridava se
do bonbonu a do sirupu, rozumnej stavu do vody na piti.


Zdravi PP.



Radim Polášek napsal(a):

> Jak se to má správně psát? Sirup, syrup nebo syrob?
>
> Odhaduji, že pokud to bude použitelné i pro slazení lidských potravin, bude
> to pravděpodobně v Eu zdaněno tak, aby to cenově nekonkurovalo cukru. Napadá
> mně opačná možnost. Co takhle prosadit denaturaci cukru nějakou přísadou,
> která způsobí jeho nepoživatelnost lidmi, ale zároveň neškodí včelám. Pokud

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6789


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
havlík --- 10. 8. 2004
Re: Sirup s vyím obsahem fruktózy

Proč hned denaturovat.Možná by stačilo ho navonět tak,že člověku se žaludek obrátí,ale včelám ne.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6795


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Radim Polášek --- 10. 8. 2004
Re: Sirup s vyím obsahem fruktózy

Zápach by musel přes zimu z cukru vyprchat, nebo by se musely rámky s
nespotřebovanými zásobami před první snůškou z včelstva odstranit.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "havlík" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, August 10, 2004 11:09 AM
Subject: Re: Sirup s vyím obsahem fruktózy


> Proč hned denaturovat.Možná by stačilo ho navonět tak,že člověku se
žaludek
> obrátí,ale včelám ne.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6800


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
havlík --- 10. 8. 2004
Re: Sirup s vyím obsahem fruktózy

Pokud by jen vyprchal,tak by to neprošlo.Chceme přece,aby se finančák nažral-respektive dal pokoj a krmení bylo levné.To aby se cukr nedostal do vytáčeného medu musíme kontrolovat již nyní.Lepší by bylo,aby ten zápach byl odstraněn přepracováváním včelami na zimní zásoby.:-)

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 6801


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu